02

Onze Aanpak.

De woningnood in Nederland is al decennia een probleem. OnWin wil deze nood aanpakken op verschillende manieren. Door o.a. het verbouwen van (leegstaande) winkels en bedrijfsruimtes, het herontwikkelen van bestaande bouw en realiseren van woningen op lege kavels.  

Deze aanpak gaat veelal in samenwerking met lokale en regionale beleggers. Zij weten nu eenmaal wat er speelt binnen de regio en kunnen op deze manier hun steentje bijdragen aan de lokale maatschappij.

De nieuwe ruimtes zijn vooral gericht op starters, ouderen en studenten. Deze groepen zijn veelal ondervertegenwoordigd in de markt. De woningen voor starters zijn betaalbaar. De woningen voor ouderen zijn naast betaalbaar ook senior-proof gemaakt. Dat houdt in dat er o.a. geen drempels worden geplaatst. De woningen voor studenten bevinden zich vaak op centraal gelegen plekken die met het ov goed te bereiken zijn. Alle nieuwe woningen van OnWin zijn duurzaam en van alle gemakken voorzien.

De woningen die OnWin wil bouwen zijn veelal binnen de huidige stadsgrenzen. Hierdoor blijft de natuur zoveel mogelijk bespaard. Door deze beleidskeuze moet er zo efficiënt mogelijk met de beschikbare ruimte worden omgaan. Een efficiënte aanpak is door bijvoorbeeld de leegstand van winkels, kantoor- en bedrijfsruimtes aan te pakken en deze ruimtes te transformeren naar woningen en woonwerkruimtes.

Voor het optimaal gebruik van de beschikbare grond, is het bouwen van hogere gebouwen raadzaam. OnWin werkt bijvoorbeeld samen met partijen die 3-laags appartementen kunnen bouwen in slechts 16 tot 20 weken. Een ander pluspunt: deze gebouwen zijn duurzaam en bijna geheel recyclebaar.

Een aantal woningen die OnWin realiseert zijn woonwerkruimtes. Deze ruimtes hebben twee functies in één. Eén gedeelte is om in te wonen en het andere gedeelte is om in te werken. Dit zorgt ervoor dat de huurders op een toegankelijke manier een bedrijfs- of kantoorruimte aan huis kunnen hebben. Door deze aanpak van wonen en werken ontstaan er extra mogelijkheden voor potentiële huurders.

Naast woningen biedt OnWin zorgwoningen aan voor mensen die hulpbehoevend zijn. Deze zorgwoningen worden aangeboden aan betrokken zorgverleners. De zorg die verleend wordt is kleinschalig waardoor de beste kwaliteit kan worden geleverd. Iets wat we allemaal het liefste zouden willen.

Verder biedt OnWin ook bedrijfs- en kantoorruimtes aan. Deze ruimtes zijn veelal gevestigd in verzamelgebouwen waarin verschillende ondernemers samenkomen. Hierdoor ontstaan nieuwe ideeën en samenwerkingen. Ook zijn de ruimtes aan te passen aan de behoeftes van de ondernemer.

SSST

Dit zijn de richtlijnen van OnWin. SSST uitgesproken staat voor rust. Geen van de stakeholders wenst onrust rondom de investeringen en betrokkenheid.

Alle mensen die voor OnWin Vastgoed werken dienen te streven naar die duurzame tevredenheid van alle stakeholders door iedere betrokkene met respect te behandelen, en in hun werk zo veel als mogelijk de richtlijnen toe te passen.

S

SAFE Geen onnodige risico’s: goed risicomanagement.

S

SIMPEL Het moet voor iedereen duidelijk / transparant zijn.

S

SAAI De voorspelbaarheid dient hoog te zijn, geen verrassingen.

T

TEVREDEN Alle stakeholders dienen duurzaam tevreden te zijn.